اسکلت ها یک بخش جالب از بدن انسان هستند . جمجمه ها متیوانند اطلاعاتی راجع به چهره افراد را در اختیار ما قرار دهند . اسکلت های جمجمه اطلاعات خوبی راجع به اندازه مغز انسان ، رژیم غذایی و حتی شیوه زندگی افراد را در اختیار ما میگذارند . در طول تاریخ جمجمه های زیادی کشف شدند که برخلاف تصور ودید ما از جمجمه های عادی بوده اند . جمجمه ها باعث میشوند درک بهتری از زندگی افراد داشته باشیم ولی همواره افرادی هم بودند که با ساخت وحتی تحلیل های عجیب وغریب تنها به فکر سود و جیب خود بوده اند . دراین قسمت به 10 نمونه از معروفترین جعل ، ساخت و تحلیل های نادرست از جمجمه ها میپردازیم . نکته ای که باید اینجا به آن اشاره کنم این است که این جمجمه ها بسیار مورد علاقه ی یوفوپرست ها بوده که نادانسته درمیان یوفولوژیست ها مورد توجه قرار میگیرد . چون این فصل از پایگاه حقیقت خاموش به دلایل رد این فرضیه ی باطل اشاره کردیم ، لازم دانستیم تا این بخش را نیز برای اطلاع دوستان و علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم . حال میخواهیم شمارا با چند نمونه از این فضاسازی حول جمجمه ها از جمله جمجمه ی کودک ستاره ای ، جمجمه های کریستالی و جمجمه ی موجودات فضایی آشنا کنیم. ادامه مطلب ...
استفان هاوکینگ یکی از مشهورترین فیزیکدانان جهان در جدیدترین برنامه مستند خود درباره حیات موجودات فضایی می گوید موجودات فضایی خارج از زمین وجود دارند و بهتر است زمین مراقب ارتباط با آنها باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته استفان هاوکینگ فیزیکدان 68 ساله که از بیماری اختلال نرونی رنج می برد، وجود موجودات فرازمینی تقریبا امری ثابت شده است اما انسانها به جای اینکه به جستجوی آنها بپردازند باید تمامی تلاش خود را برای پرهیز از مواجهه با این موجودات به کار گیرند.
این پیشنهادها و راهکارها در سریال مستند جدیدی ارائه می شوند که هاوکینگ در آن آخرین ذهنیات خود را درباره بزرگترین اسرار جهان هستی نمایش می دهد. به گفته وی حیات موجودات فضایی در بسیاری از بخشهای جهان امری ثابت شده است. این موجودات نه تنها بر روی سیاره ها بلکه حتی در مرکز ستاره ها ساکن بوده و یا در فضای میان ستاره ای شناور هستند. ![]() ادامه مطلب ...
همه عمرتان اینجا زندگی کرده اید اما واقعاً درمورد کهکشان راه شیری چه می دانید؟ احتمالاً می دانید که مارپیچی است که ۱۰۰،۰۰۰ سال نوری امتداد دارد. تصمیم گرفته ایم شما را با حقایق بیشتری درمورد این کهکشان آشنا کنیم. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">ادامه مطلب ... جدیدترین تحقیق در مورد وجود آدم فضایی در کرات دیگر ![]() براساس گزارش دیلی میل، بنابراین درحالی که هاوکینگ معتقد است بیگانگان فضایی می توانند در یکی از ۴۰ هزار سیاره دیگر سکونت داشته باشند، اسمیت معتقد است که این ارزیابیها بسیار خوش بینانه است. یک ستاره شناس و استاد دانشگاه هاروارد پس از مطالعه بر روی تمام ۵۰۰ سیاره مشابه زمین که تاکنون کشف شده اند اعلام کرد که احتمالا ما زمینیها در جهان تنها هستیم و موجودات فضایی وجود ندارند. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1"> ادامه مطلب ... لایههای مختلف جو زمیندر یک تقسیمبندی کلی میتوان جهان هستی را به سه منطقه فضای خاکی، فضای جوی و فضای بیرونی تقسیم کرد. فضای خاکی بخشی از جهان را تشکیل میدهد که مولکولهای جامد با گرد آمدن در کنار هم جرمی سماوی را تشکیل داده باشند. فضای جوی قسمتی از دنیا است که چگالی مولکولهای گاز در آن به قدری است که نمیتوان آن فضا را تهی فرض کرد. جو ناهید، زمین، بهرام یا قسمت اعظم سیارههای مشتری گونه مانند مشتری، کیوان و اورانوس از این دسته هستند. اما فضای بیرونی منطقهای است که علیرغم تصور عامه مردم خالی و تهی نمیباشد بلکه چگالی مواد در این ناحیه بسیار اندک است. در فضای بیرونی غالباً گاز هیدروژن، یونها، ذرات تشکیل دهنده اتم (الکترونها و پروتنها) و گاهی اوقات غبارهای فضایی یافت میشود اما میزان این مواد در گستره عظیم این منطقه چونان کم است که میتوان به نسبت فضای خاکی و یا جوی، آنجا را تهی فرض کرد. زمین از جمله مناطقی در جهان است که هر سه فضا را در خود دارد. مرز بین فضای خاکی و فضای جوی کاملاً مشخص و معلوم میباشد. اما برعکس مرز مشخصی بین فضای جوی و فضای بیرونی وجود ندارد. جو زمین با افزایش ارتفاع رقیق میشود و به تدریج جای خود را به فضای بیرونی میدهد. از این رو مرزی مجازی برای گذر از فضای جوی به فضای بیرونی تعریف شده است. با توجه به کاربردها و نگاههای متفاوت چندین مرز به وجود آمده است.
طبق تعریف فدراسیون بینالمللی هوانوردی، خط کارمن [Karman Line] در ارتفاع 100 کیلومتری از سطح متوسط دریاها مرز بین هوا و فضا میباشد. این تعریف به این دلیل انتخاب شده است که بعد از این ارتفاع غلظت جو به دلیل افزایش ناگهانی و شدید دما به قدری کاهش مییابد که میتوان از نیروی پسای ناشی از برخورد مولکولهای جو با شئ پرنده صرفنظر کرد. از دیگر سو طبق تعریف رسمی ایالات متحده آمریکا فردی که قادر باشد در ارتفاعی بیش از 80 کیلومتر از سطح زمین پرواز کند، مفتخر به کسب عنوان فضانوردی خواهد شد. این ارتفاع جایی است که لایه مزوسفیر [Mesosphere] تمام میشود. اما مهندسان طراح هوافضا، هنگام طراحی و یا شبیهسازی بازگشت اجرام به جو زمین، گذر از ارتفاع 120 کیلومتری را عبور از مرز فضا به جو میشناسند. سرعت بسیار زیاد اجسام در بازگشت به جو دلیل تفاوت دیدگاه این دسته از مهندسان با گروه اول است. در سرعتهای بسیار زیاد، جو رقیق فاصله بین ارتفاع 120 تا 100 کیلومتری، پسای اتمسفری قابل توجهی تولید میکند.
فضای بیرونی خود شامل تقسیمات فراوانی است. بخشی از فضای بیرونی که در داخل منظومه شمسی قرار دارد را فضای بین سیارهای مینامند. با گذر از هلیوپاس ( [Heliopause] مرز منظومه شمسی، جاییکه بادهای خورشیدی با بادهای ستارهای کهکشان راهشیری برخورد میکنند) وارد قسمتی از فضای بیرونی میشویم که به آن فضای بین ستارهای میگویند. در قدم بعدی با گذر از مرز کهکشان راه شیری وارد منطقه بسیار جدیدی و شگفتانگیزی میشویم که از آن با فضای بین کهکشانی یاد میشود.
عدم وجود جو در فضای بیرونی (یا به عبارت بهتر، غلظت بسیار اندک گاز و ذرات جامد در آن منطقه)، این قسمت از جهان را برای رصد آسمان در تمام گستره طول موج امواج الکترومغناطیسی ایدهآل ساخته است. فقط در چنین محیطی است که تلسکوپ فضایی هابل قادر به دریافت امواجی از 14 میلیارد سال پیش میگردد. امروزه بیشتر دانش ما از فضا مرهون چنین امکان بدیعی است که بشر را قادر میسازد فارغ از اغتشاشات جو بر موجی که دریافت میکند، وسعت دانش خود را افزایش دهد.
بودن در فضای بیرونی خطرات بیشماری برای موجودات زنده به همراه دارد.
اولین خطر برای نوعی از زندگی که ما میشناسیم، عدم وجود اکسیژن است. نوع بشر برای بقا به اکسیژن جو احتیاج مبرم دارد و تنها 7 دقیقه نبود اکسیژن را تحمل میکند.
خطر دوم مربوط به فشار بسیار بسیار اندک هواست که میتوان آن را صفر فرض کرد. بدن انسان بعد از سالها بودن در شرایط زمین خود را با فشار یک اتمسفری جو زمین مطابقت داده است. به این منظور ما فشار داخلی معادل یک اتمسفر در بدن خود داریم تا همچون یک قوطی خالی در اثر فشار جو زمین له نشویم . در شرایط خلاء این فشار داخلی باعث دردسر خواهد شد. البته موجود زندهای که شرایط خلاء را تجربه میکند در اثر فشار داخلی دچاز از همپاشیدگی نخواهد شد اما اتفاقات ناگوار دیگری برایش روی خواهد داد. برای مثال آب در اندام سطحی مانند چشمها و پوست شروع به جوشیدن و تبخیر میکند، مویرگها در اثر فشار داخلی پاره خواهند شد و مرگ دردناکی در انتظار وی خواهد بود. منبع:mydocument.ir
تاريخچه گزارش بشقاب پرنده هادر اسناد تاریخی بطور وضوح، مطلبی درباره بشقاب پرنده یافت نمیشود، مطالبی که در اسناد تاریخی به عنوان پدیدههای غیر متعارف نام برده شدهاند، همان پدیدههای آسمانی هستند. اگر چه باستان شناسان، در گوشه و کنار جهان، اشکالی را یافتهاند که تا آنها را به عنوان تصویر سفینههای انسان ماورا زمین قلمداد میکنند، این برداشتها درست نیست. بشقاب پرندههای زیادی در سال ۱۲۷۶ (۱۸۹۷) در آمریکا دیده شدهاند. مردم آنها را کشتی هوایی (Air ship) مینامیدند، که شبیه دیریژابل بودند (Dirigeable) بودند. بشقابهای پرنده به مفهوم امروزی آنها، ابتدا از سال ۱۳۲۲ (۱۹۴۳) تا پایان جنگ جهانی دوم مشاهده شدهاند که همان فوفایتر (Foo Fighter) آلمانیها بودند. در روزنامههای ۲۲ آذر ۱۳۲۷ (۱۳ دسامبر ۱۹۴۴)، گلولههای نقرهای شناور در هوا، که متناوبا خاموش و روشن میشدند و هواپیماهای شکاری و بمب افکنها را تعقیب میکردند، سلاحهای جنگی نازیها معرفی شدند. درست در زمانی که فناوری ساخت موشک و هواپیما به مرحلهای رسید که امکان سفرهای فضایی را بطور واقعی متصور کرد، فعالیت بشقابهای پرنده بطور ناگهانی افزیش یافت. روز جهانی بشقاب پرنده را باید ۲ تیر ۱۳۲۶ (۱۴ ژوئن ۱۹۴۷) در نظر گرفت، زیرا در بعد از ظهر این روز بود برای نخستین بار بعد از جنگ جهانی دوم، گزارش مشاهده بشقاب پرنده در مطبوعات ایالات متحده آمریکا چاپ شد و از این روز صحبت بشقاب پرنده میان مردم شایع شد. مشاهده بیش از بیش بشقاب پرنده در کشورهای مختلف جهان در سال ۱۳۲۶ (۱۹۵۷) سبب شد تا این سال را «سال جهانی بشقاب پرنده» نام گذاری کنند. اين عكس در صحراي آريزونا گرفته شده است کشف یکی از متراکم ترین سیارههای فضاجام جم آنلاین: محققان دانشگاه هاوایی با استفاده از دوربینی حساس موفق به کشف و تعیین ابعاد سیاره ای شدند که در نهایت عنوان یکی از متراکم ترین سیاره های فضا را به خود اختصاص داد.
![]() به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان با استفاده از دوربینی فوق حساس موفق به تعیین دقیق اندازه سیاره ای در اطراف یک ستاره دوردست شده و دریافتند که این سیاره یکی از متراکم ترین سیاراتی است که تا به حال در کهکشانها یافته شده است. سیاره مورد مطالعه WASP-10b نام داشته و قطر آن به شکلی غیرطبیعی بزرگ است. افزایش دقت در اندازه گیری ابعاد این سیاره که در فاصله 300 سال نوری از زمین قرار دارد باعث کشف تراکم بالای آن توسط دانشمندان شده است. دقت دوربین مورد استفاده توسط دانشمندان موسسه نجوم دانشگاه هاوایی به میزانی است که می تواند عبور یک حشره ریز را از مقابل یک پنجره روشن در فاصله هزار و 600 کیلومتری ردیابی کند. این دوربین از ردیابهای جدیدی استفاده می کند که در بزرگترین دوربین دیجیتال در جهان-Pan-STARRS - مورد استفاده قرار گرفته است. این دوربین بر روی تلسکوپ 2.2 متری در ماونا کی در هاوایی نصب شده است و محققان بر این باورند که با استفاده از آن می توانند ابعاد جهان خارج از سیاره زمین و خارج از منظومه خورشیدی را به منظور کشف سیاره هایی زمین مانند مورد بررسی قرار دهند. بر اساس گزارش یاهو، محققان اعلام کردند که سیاره WASP-10b با وجود اینکه تنها 6 درصد از مشتری بزرگتر است اما حجمی سه برابر آن داشته و به همین دلیل یکی از متراکم ترین سیارات در جهان شناخته شده است
قریب به ۵۰ سال پیش سازمان ناسا فرستنده ای را ایجاد کرد که کارش فرستادن امواج تا ۵۰۰۰۰ کیلومتری سطح فضا بود دقیقآ ۴ روز پیش یعنی ۲۲/۱۰/۸۷ گزارشی مبتنی بر دریافت ۴ فرکانس در فاصله ۴۵۰۰۰ کیلومتری از جو زمین مخابره شد که همه کارشناسان و محققان علوم هوا و فضا را شوکه کرد بنابر گزارشات این اتقاق نشان دهنده زندگی و زنده بودن سیارات دیگر در سطح جهان هستی است به غیر از زمین.
به هر گونه پدیده دیداری در آسمان که قابل شناسایی نباشد شیء ناشناس پرنده یا یوفو گفته میشود. مشاهده اشیاء ناشناس پرنده که بیشتر با نام بشقاب پرنده شناخته میشوند مدتهاست از سوی افراد بسیاری (بیش از شصت هزار مورد) گزارش میشود. اشیای مشاهده شده در آسمان یا در روی زمین را که تعبیر و تفسیر رفتار، حرکت، نمای ظاهری، نورافشانی و سایر ویژگیهایشان در چارچوب دانش ما، مشکل یا غیر ممکن به نظر آید و یا ظاهرا چنان نشان دهد که فناوری آنها نتواند فناوری زمین باشد یوفو (UFO) مینامند. کلمه یوفو از ترکیب حرق اول نام انگلیسی این اشیاء یعنی Unidentified Flying Objects، گرفته شده و برابر فارسی آن «اشیای پرنده ناشناخته» است. این اشیاء را بشقابهای پرنده، اشیاء مرموز آسمان، اشیاء فضایی نامتعارف و نامهای دیگر نامیدهاند. این نامها بویژه اصلاح بشقاب پرنده و برداشت مردم از ماهیت و منشأ آن توسط مطبوعات عنوان و منتشر و متداول شدهاست. در جامعه علمی از اصلاح بشقاب پرنده برای اشیاء یاد شده استفاده نمیشود، زیرا همه آنها به شکل بشقاب نیستند. اطلاعات جمع آوری شده درباره بشقابهای پرنده در چند دهه گذشته، شامل عکس، مشاهده راداری، شواهد عینی و اثرهای بجای مانده روی زمین یا محیط اطراف محل فرود این شی پرنده، همه دلالت بر وجود آن میکنند بیوگرافی ادموند هاليروز هشتم نوامبر سال 1656 در لندن متولد شده در مدرسه سنت پال به تحصيل مي پردازد. 1673 به دانشكده كوئين، دانشگاه آكسفورد، مي رود ولي قبل از كسب مدرك آنجا را ترك مي گويد. 1676 در نوامبر، او با كشتي به جزيره سنت هلنا در اقيانوس اطلس جنوبي مي رود و در آنجا ستاره هاي نيمكره جنوبي را رسم مي كند و بعد از بازگشت نمودار و فهرست آنها را منتشر مي كند. 1678 در 28 نوامبر، پس از بازگشت از «سنت هلنا»، به عضويت انجمن سلطنتي انتخاب مي شود. 1680 در حين مسافرت به پاريس، يك ستاره دنباله دار را مشاهده مي كند. 1682 رصدخانه كوچك خودش را در آبلينگتون واقع در شمال لندن برپا مي كند. 1683 نتيجه مطالعات خود درباره نوسانات مغناطيسي را منتشر مي كند. او تفاوتهاي بين شمال جغرافيايي و شمال مغناطيسي اطراف كره زمين را مورد بررسي قرار داده است، با اين اميد كه اطلاعات حاصله بتواند براي يافتن طول جغرافيايي، مورد استفاده دريانوردان قرار گيرد. 1685 معاون دبير كل انجمن سلطنتي مي شود. 1686 مطالعاتي را روي بادهاي 30 درجه عرض شمالي و جنوبي خط استوا و بادهاي موسمي منتشر مي كند. 1687 اسحاق نيوتن را متقاعد و راضي مي سازد تا يافته هايش را تحت عنوان اصول رياضي فلسفه طبيعي چاپ كند. اين كتاب دربرگيرنده جزئياتي در مورد نحوه محاسبه مدار چرخشي ستاره دنباله دار سال 1680 است. هالي از روش نيوتن براي محاسبه مدار ستاره هاي دنباله دار سالهاي 1607 و 1682 استفاده مي كند تا اينكه بالاخره موفق مي شود مدارهاي چرخشي 24 ستاره دنباله دار را محاسبه كند. 1693 جدولهاي ميزان مرگ و مير را با ارايه اصولي براي محاسبه بيمه هاي عمر و مستمري ساليانه به زير چاپ مي برد. 1696 در مقام ناظر مالي «چستر مينت» دو سال كار مي كند. 1698 در 19 اوت، هالي فرماندهي كشتي «پارامور» متعلق به نيروي دريايي سلطنتي را به عهده مي گيرد، در طول دو سال سفر دريايي، او نوسانات مغناطيسي را اندازه مي گيرد و نمودارهاي اقيانوسي را با دقت تمام رسم مي كند. 1701 نمودارهاي نوسانات مغناطيسي درياها را منتشر مي كند. 3 ـ 1702 ماموريتهاي ديپلماتيك در سطح اروپا به انجام مي رساند. 1704 در هشتم ژانويه، به عنوان استاد هندسه در دانشگاه آكسفورد منصوب مي شود، و تا پايان زندگيش در همين پست مي ماند. 1705 هالي يافته هايش در مورد ستاره هاي دنباله دار را منتشر مي كند و بازگشت يك ستاره دنباله دار را در سال 1758 پيش بيني مي كند. 1713 در روز 3 نوامبر، دبير كل انجمن سلطنتي مي شود. 1720 در روز 9 فوريه، به عنوان ستاره شناس سلطنتي منصوب مي شود و در رصدخانه سلطنتي واقع در گرينويچ تا پايان عمر ساكن مي شود. از اينجا، او مشاهدات دقيق و منظمي از حركات ماه در يك چرخه 18 ساله انجام مي دهد. 1742 در 14 ژانويه، هالي درگرينويچ زندگي را بدرود گفت ![]() شنبه 13 اسفند 1390برچسب:, :: 19:14 :: نويسنده : افسانه
از شمال به جنوب یک جاده باشکوه و مجلل به عرض ۴۰ متر کشیده شده است . بومیان این جاده را ” خیابان مردگان ” می نامند . در دو سوی این خیابان پر ابهت, اهرام و معابد متعددی ساخته شده است . منهی الیه شمالی این خیابان با قسمت جنوبی ان دارای اختلاف سطحی معادل ۴۰ متر است . طوری که مشاهده گری که در جنوب ایستاده است, دچار خطای باصره شده و تصور می کند که جاده به سوی اسمان امتداد دارید . این وضعیت جالب تا امروز هم باقی مانده است . کسی که در منتهی الیه پائین جاده ایستاده است, یک پلکان بی پایان با پله های یکسان و یکدست را می بیند که سرانجان پس از طی سه کیلومتر با معبد یا همان ” هرم ماه ” درهم می امیزد و محو میشود . اما اگر از جهت عکس, یعنی از معبد ماه به جاده بنگریم تنها یک خیابان مستقیم دیده میشود . نقشه ساختمانی جاده بگونه ای است که از این دیدگاه هیچ یک از پله ها دیده نمیشود . تو گویی ارواح پلکان را با خود به دنیای مردگان برده اند .! دانش رسمی باستان شناسی معتقد است که طراحان و سازندگان ناشناس این شهر عجیب, انسانهای عهد حجر بوده اند.!! جوابی که از خود این شهر اسرارامیز تعجب برانگیزتر به نظر میرسد.!! هر مهندس جاده سازی امروزی بخوبی میداند که مساحی یک جاده ۳ کیلومتری به نحوی که در فواصل معین, هر چند متر یکبار شش پله و یک سکوی مسطح عظیم, جانشین شش پله و یک سکوی مسطح دیگر بشود و در عین حال در پایان این مسیر شیب دار, تمام این بازی ظریف با پله و سکو با دقتی کمتر از چند میلیمتر با یک هرم عظیم در هم امیزد, تا چه حد دشوار و مستلزم چه محاسبات بغرنج و طاقت فرسای است . در چنین محاسباتی نباید حتی یک پله و یا یک سکو و یا یکی از انهمه فواصل مختلف از استاندارد معیین شده تجاوز کند . ایا واقعا انسانهای عهده حجر توانایی این محاسبات و برنامه ها را داشته اند.؟! ایا پذیرش این ادعا منطقی و عاقلانه است.؟! متاسفانه در اکثر معماهای باستان شناسی – حرفهای نامعقولی از زبان بعضی از کارشناسان این رشته خارج میشود که ایکاش لااقل سکوت میکردند . پس گفتیم که “خیابان مردگان ” در برابر هرم ماه به پایان میرسد . این هرم مجموعه ای پله مانند است که قاعده ان ۲۰۰ * ۱۵۰ متر مساحت دارد . این ابعاد کمی بیشتر از دو برابر یک زمین فوتبال است . ساختمان هرم از پنج طبقه یا پنج تراس که بر روی هم قرار گرفته اند – تشکیل شده است و ارتفاع نهایی ان ۴۴ متر میباشد . در وسط پلکانی وجود دارد که به بالاترین سکوی هرم منتهی میشودد . میگویند در قدیم بر روی این سکو یک مجسمه زرین قرار داشته است . در سمت چپ – از موضع هرم ماه – عظیم ترین بنای امریکای مرکزی سر به اسمان بر افراشته است . این بناء که هرم خورشید نام دارد یکی دیگر از هرمهای موجود در شهر ” تئوتی هواکان ” میباشد . قاعده هرم خورشید ۲۶۵ * ۲۲۲ متر است و ارتفاع ان ۲۰ متر بلندتر از هرم ماه میباشد . با این حال اگر از بالاترین سکوی هرم خورشید به اطراف بنگریم چنین بنظر میرسد که ارتفاع هر دو هرم – یعنی هرم خورشید و هرم ماه – یکسان است . علت این خطای باصره همان شیب خیابان مردگان میباشد . بد نیست یاداور شوم که هرم خورشید در ” تئوتی هواکان ” از نظر حجم از هرم ” خئوپس ” در جیزه مصر, بزرگتر است . تخمین زده شده که این هرم از یک میلیون تن سنگ و خشت خام ساخته شده است . در اصل نمای خارجی هر دو هرم خورشید و ماه با اندودی از گل رنگی پوشیده بود . انطوری که رنگهای باقیمانده ثابت می کند – با رنگهای درخشان و زبا خودنمایی میکرد . در راس هرم خورشید مجسمه بزرگی قرار داشت که روکش ان از طلا و نقره بود . این مجسمه حتی در دوران حاکمیت اسپانیایی ها نیز وجو داشت . اما به دستور ” خوان دزومارگا ” نخستین اسقف مکزیک, مجسمه را نابود کردند – چون او طلا و نقره را مهمتر از اثار باستانی یک تمدن دیرین می دانست.! در ادامه خیابان مردگان, با انواع هرمهای فاقد راس و سکوهای مسطحی روبر میشویم که غالبا مزین به نقش برجسته های زیبایی از مار بالدار – میمون – پلنگ و کاهنانی می باشند که اشیاء عجیب و نامشخصی در دست و با بالهای بزرگی به شانه دارند .
سومین ساختمان بزرگ ” تئوتی هواکان ” معبد ” کوئتسال کوتل ” میباشد که طول هر یک از ضلع این معبد به ۴۰۰ متر میرسد . در قدیم الایام در هر یک از سمتهای شمال – جنوب و غرب ان چهار هرم وجود داشت که امروز از انها تنها خرابه تپه مانندی بجا مانده است . معبد دارای تزیینات و نقش برجسته های باشکوهی از انواع مارهای بالدار که دور حاشیه ها چنبر زده اند . صورتکهای از موجودات شرور و دیو اسا از دیوار پله ها به تماشاگر خیره شده اند .
تمام هرمها و ساختمانها با یک محاسبه پیچیده و هندسه دقیق به هم مربوط میشوند . پله های منظم و ناگهان سکوهای عریض و طویل, اما در قانونی خاص و حساب شده .!! چه کسانی نقشه های شهر را به سازندگان ” تئوتی هواکان ” داده است . هدف از ساخت این شهر با پله ها و سکوها و در اخر هرمهای منظم چه بوده است . چگونه ممکن است تمدنی بیش از ۱۰۰۰ سال از روی نقشه نیاکان, به ساخت و توسعه شهر ادامه دهند .؟ در کنگره بین المللی امریکا شناسان که در سال ۱۹۸۴ در شهر مکزیک برگزار شد, شخصی بنام ” هیو هارلستون ” ریاضیدان و شیفته باستان شناسی امریکای لاتین ,سخنرانی مهیج و جالبی ایراد نمود که باعث سردرگمی کارشناسان گردید . اقای هارلستون مدتها در شهر ” تئوتی هواکان ” به جستجوی برای یافتن یک واحد طول ثابت که در مورد تمام ساختمانهای شهر صادق باشد پرداخته و این واحد ثابت را پیدا کرده بود . واحد طول قوم ” مایا ” معادل ۰۵۹ /۱ متر میباشد و اقای هارلستون بر این واحد نام بومی ” هوناب ” را نهاد است که معنای ان مقیاس یا واحد میباشد . این متر , واحد طول قوم مایا در ساختن شهر ” تئوتی هواکان ” بوده است . و ان را میتوان در مورد تمام بناها و مسافتهای شهر نامبرده مورد استفاده قرار داد . بر این اساس معبد کوئتسال کوتل ” – هرم خورشید و هرم ماه دقیقا” ۲۱ , ۴۲ , ۶۳ هوناب ( واحد ) ارتفاع دارند . یعنی نسبت ارتفاع انها به یکدیگر مانند ۱ به ۲ به ۳ میباشد . اقای هارلستون با دادن این ارقام به کامپیوتر به نتایج و محاسبات شگفت اوری دست پیدا کرد . وی کشف کرد که فاصله هرمهای کوچک حاشیه خیابان مردگان تا معبد ” کوئتسال کوتل ” در واقع نسبت فاصله میانگین سیارات عطارد, زهره , زمین و مریخ تا خورشید محاسبه و انتخاب شده اند . بر این اساس عطارد با ۳۶ واحد زهره با ۷۲ واحد و زمین با ۹۶ واحد و مریخ با ۱۴۴ واحد, دقیقا به نسبت صحیح و در جای درست ( نسبت به خورشید = معبد کوئتسال کوتل ) قرار گرفته اند.! کمی انطرفتر از معبد ” کوئتسال کوتل ” جویباری جریان دارد که سازندگان شهر ” تئوتی هواکان ” ان را در بستر یک کانال مصنوعی جاری ساخته بودند . این کانال از زیر خیابان مردگان میگذرد . کانال نامبرده با ۲۸۸ واحد دقیقا نشانگر فاصله خورشید تا کمربندی خرده سیارات ( موسوم به سیارات صغار ) است که بین مریخ و مشتری قرار دارد . همانطور که حتما میدانید در کمربند خرده سیارات هم مانند یک جویبار هزاران تکه سنگ در حرکت است . ۵۲۰ واحد انطرفتر از معبد ” کوئتسال کوتل ” که مبدا محاسبات محسوب میشود بر روی همان محور بقایای یک معبد ناشناس قرار دارد . این ۵۲۰ واحد نماینده فاصله خورشید تا سیاره مشتری میباشد . ۹۴۵ واحد انطرفتر نیز معبد دیگری بچشم میخورد که از ان هم تنها خرابه ای بجا مانده است . این معبد نماینده سیاره زحل است . و بالاخره ۱۸۴۵ واحد انطرفتر, در انتهای خیابان مردگان, مرکز هرم ماه واقع میباشد که دقیقا بر روی مدار اورانوس قرار گرفته است . اگر مسیر خیابان مردگان را ادمه دهیم, امتداد این مسیر مجازی از روی قلل کوهستان ” سروگوردو ” میگذرد . در انجا هم بقایای یک معبد کوچک و یک برج قدیمی دیده میشود که بر روی پی های بسیار قدیمی تری بنا شده اند . اگر بر روی این خط فرضی به ترتیب ۲۸۸۰ و ۳۷۸۰ واحد جدا کنیم, با بناهای نامبرده مواجه میشویم که نشانگر مدار دو سیاره نپتون و پلوتون میباشد . بدین ترتیب معلوم میشود که خیابان مردگان شهر ” تئوتی هو اکان ” در واقع مدل کوچکی از منظومه شمسی میباشد . نکته جالب انکه هرم بزرگ خورشید جزیی از این سیستم محسوب نمیشود . چون این هرم بر روی محور مستقیم خیابان مردگان قرار دارد . کاملا مشخص است که طراحان و سازندگان این شهر افسانه ای با منظور نمودن تپه های انسوی بلوار مردگان از همان ابتدا این منطقه را برای ساختن مدل کوچکی از منظومه شمسی در نظر گرفته بودند . اما سازندگان این شهر مشخصات مدارها و میانگین مسافت سیارات منظومه شمسی تا خورشید را از کجا می دانستند.؟!! سیاره اورانوس در سال ۱۷۸۱ – سیاره نپتون در سال ۱۸۴۵ و سیاره بسیار کوچک پلوتون تازه در سال ۱۹۳۰ کشف گردید . ایا ” ارباب ” نشانه ای از ماورای زمین از دانش و علوم خود برای زمینیان از خود باقی گذاشته اند.!
در سال ۱۹۷۵ باستان شناسان بصورت اتفاقی در زیر هرم خورشید, محوطه های زیرزمینی جدیدی را کشف کردند . در این اتاقها و حفره های زیرزمینی رازی شگفت انگیز وجود دارد که دنیای باستان شناسی هیچ حرف و اندیشه ای برای بیان ان ندارد . دیوارهای این اتاقها با قشر ضخیمی از” میـــکا ” یا سنگ” طلق” ایزوله شده است . اما مگر این قشر میکا چه معمای مرموزی را در خود پنهان کرده است.؟ سقف شبستانی را در نظر مجسم کنید که از سنگ ساخته شده است . بر روی این سقف سنگی یک قشر ۱۵ سانتیمتری از میکا و بر روی ان دوباره قشری از سنگ معمولی وجود دارد . ترکیب این مجموعه درست مانند یک ساندویچ است : نان – کالباس و دوباره نان . در یکی از روزهای تابستانی نگهبان این ابنیه تاریخی بصورت تصادفی در زیر پای خود دریچه ای را مشاهده کرد که پس از باز کردن ان و به محض تابش افتاب در سوراخ , نور خیره کننده خورشید بر سنگ میکا افتاد و منعکس شد . باستان شناسان تاکنون ۳۰ متر از این قشر میکا را کشف کرده اند. ” میکا ” یا سنگ ” طلق ” یک کانی متشکل از هیدرو سیلیکاتهای پتاسیم و الومینیم است و بویژه در نزدیکی معادن سنگ خارا در کوهستانهای مرتفع یافت میشود . بزرگترین معادن سنگ ” میکا ” در جهان در کشورهای هندوستان , ماداگاسکار , فریقای جنوبی و برزیل و کمی هم در ایالات متحده امریکا قرار دارند . در اروپا هم اندکی از این کانی در کوهای الپ اتریش و سویس کشف شده است . کشور امروزی مکزیک مجبور است هر ساله مقداری سنگ میکا وارد کند, چون این کانی دارای خصوصیاتی است که در دنیای امروز هم بشدت مورد نیاز میباشد و بنابر این استفاده از ان لازم و غیر قابل اجتناب است . این کانی مقاوم در برابر نیروهای کششی و در عین حال انعطاف پذیر میباشد . میکا تا دمای ۸۰۰ درجه سانتیگراد نسوز و در برابر گرما مقاوم است و میتواند بخوبی در برابر نوسانات شدید و ناگهانی دما مقاومت کند . سنگ میکا در برابر تمام اسیدهای الی که در نتیجه نفوذ باران در لایه های حاوی اجساد حیوانات, نباتات و میکرو ارگانیسمهای مختلف ایجاد میشود, کاملا مقاوم است و علاوه بر این یکی از بهترین عایقهای معدنی در برابر الکتریسته محسوب میشود . میکا خاصیت ایزولاسیون خود را در برابر انواع مختلف جریان الکتریکی حتی ضربات قوس الکتریکی و هر نوع تخلیه الکتریکی دیگر حفظ می کند . میکا یک کانی متورق است و بخوبی میتوان ان را به ورقه های نازک تبدیل کرد . ورقه های نازک این کانی شفاف میباشد و در برابر گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهند . امروزه در اکثر وسایل برقی و الکتریکی و همچنین در صنایع کامپیوتری استفاده بسیاری از این کانی میشود . در اکثر کوره های ذوب فلز و همچنین در کارهای که نیاز به مقاومت در برابر گرمای شدید است این کانی بکار میرود . اما مطلب و موضوعی که ما دنبال می کنیم ربطی به کارائی این سنگ میکا در عصر امروز ندارد . سئوال و معمای بی جواب ما این است که اینهمه سنگ ” میکــــا ” چگونه از زیر معبد ” تئوتــــی هو اکان ” سر در اورده و منظور از کاربرد ان در سقف زیر زمین چه بوده است.؟!!! مهندسان کانی شناس یا همان مهندس معادن قاطعانه میگویند : کشور مکزیک از نظر خصوصیات خاکی و سنگی فقیرترین کشور در مورد سنگ میکا میباشد . معماران شگفتی ساز ” تئوتــــی هو اکان ” این سنگ عایق را از کجا استخراج کردند.؟ ایا ” اربــــــاب ” نقشه استخراج این سنگ را و محل مورد بهره برداری را به انها نشان داده است.؟ ایا ارباب پس از بازگشت نیازی به این انبار ایرودینامیک که عایق بندی شگفتی انرا فرا گرفته داشته است.؟ سئوالات اینچنینی بسیاری وجود دارد که دانش امروز جوابی برای انها ندارد .. عجایب باستان شناسی بسیاری بر این کره خاکی نقش بسته است که باید برای حل انها در انتظار فردا بود . منبع : تاريخ ما iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">![]() دو شنبه 8 اسفند 1390برچسب:, :: 14:7 :: نويسنده : افسانه
ساختار فیزیکی و تکنولوژی پرواز بشقاب پرندهها دریاچهای در قمر زحلپس از شش سال انتظار، فضاپیمای کاسینی توانست بازتاب نور خورشید را از سطح دریاچههای متانی تیتان ثبت کند. وجود این دریاچهها در تصاویر راداری کاسینی اثبات شده بود، ولی این نخستین نشانه مستقیم است.به گزارش اسپیش فلایت ناو، فضاپیمای کاسینی موفق شد برای نخستین بار، تصاویری از دریاچههای سطح تیتان، بزرگترین و مهمترین قمر منظومه سیارهای زحل تهیه کند. موقیت کاسینی در این عکس سبب شد بازتاب نور خورشید از دریاچههای متان مایع به دوربین های کاسینی برسد و تصویر آن ثبت شود. تیتان جوی به ضخامت 600 کیلومتر دارد که لایههای کدر، مانع از عبور نور مریی و دیدن سطح این قمر میشود. دمای سطح آن نیز به قدری پایین است که آب به شکل قطعات یخزده کروی و بسیار سخت در سطح آن وجود دارد؛ درمقابل، این دمای پایین سبب میشود متان و اتان بتوانند در حالت مایع تشکیل شوند.
پیش از این، فضاپیمای کاسینی توانسته بود با استفاده از رادار، وجود این دریاچهها را آشکار کند. اما دانشمندان از همان آغاز ماموریت کاسینی در سال 1382 / 2004 در انتظار ثبت چنین تصاویری بودند. متاسفانه فرارسیدن زمستان در نیمکره شمالی تیتان که حاوی دریاچههای بیشتری است، مانع از این تصویربرداری شد. اما با فرارسیدن اعتدال بهاری در منظومه زحل در مرداد امسال؛ شرایط تابش نور خورشید به نیمکره شمالی بهتر شد. تصویر جدید، در 17 تیرماه امسال و نزدیک به اعتدال بهاری در زحل گرفته شده و هرچند جو زحل بسیاری از پرتوها را جذب یا پخش کرده، اما این پرتوها توانستهاند از آن خارج شوند و چون نگینی درخشان، حلقه زیبای جو را در اطراف تیتان تزیین کنند. تصویر را دوربین و طیفنگار فروسرخ کاسینی ثبت کرده است. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">ماه آبداراطلاعات تازه منتشرشده نشان میدهد ادعای ده سال پیش دانشمندان درمورد وجود منابع فراوان آب در ماه، تنها قمر زمین درست بوده است. مجید جویا: یک دهه پیش از این فیت ویلاس، مدیر تلسکوپ چند آینهای آریزونا، درگیر یک وسواس فکری در مورد ماه شد. او که اطلاعات آرشیو شده ماموریت فضاپیمای گالیله را به مشتری بررسی میکرد، چیز عجیبی را در تصاویر ارسالیاش از ماه دید. هنگامی که او تصاویر را برای برخی طول موجهای خاص امواج فروسرخ فیلتر کرد، سیگنال مشخصی را در چند نقطه در نزدیکی قطب جنوب ماه آشکار کرد. این سیگنال، دست کم در سیارکها با فیلوسیلیساتها رابطه دارد، فیلوسیلیساتها موادی معدنی هستند که برای تشکیل به گرما و آب نیاز دارند. آیا این میتوانست نشانهای بر وجود مقادیری از یخ باشد که زیر دهانههای آتشفشانی دو قطب ماه پنهان شده باشند؟بر همین اساس، او سخنرانی کوتاهی را برای کنفرانس سال 1999 / 1378علم نجوم ارائه کرد. ولی برای چندین سال او نمیتوانست این نظریه را منتشر کند. او میگوید: «آشکارا جلوی ارائه این نظریه گرفته شده بود». ولی اکنون از نظریه او حمایت میشود. نتایجی که به زودی از دو سفینه دیگر منتشر میشوند، اطلاعات طیفسنجی دقیق و کاملی را نشان خواهند داد که ثابت میکند به راستی مناطق قطبی ماه پر از موادی معدنی هستند که در مجاورت آب قرار داشتهاند. این همه داستان نیست. نتایج اولیه مدارگرد اکتشافی ماه (LNR) ناسا که تیرماه به سوی ماه پرتاب شد، آرایه گستردهای از سیگنالهای مرتبط با آب را در خود دارند. دانشمندان ماه شناس هر روز بیش از روز پیش به این نتیجه میرسند که این شک و تردید چند ده ساله به پایان رسیده است. در حقیقت، در هر جایی در ماه آب پیدا میشود: نه فقط در دل مواد معدنی، که روی سطح آن نیز نشانههای گستردهای از وجود آب دیده میشود؛ و حتی در صفحات پهناوری در اعماق نیز شاید بتوان ذخایر بزرگ یخ را یافت. آنتونی کلاپریت، جستجوگر ارشد ماهواره مشاهده و تشخیص دهانههای آتشفشانی ماه (LCROSS) میگوید: «ما در آستانه یک رنسانس در نحوه نگرش خود نسبت به قطبین ماه قرار داریم، که شامل این میشود که آب چگونه به آنجا رسید». این ماهواره در روز 9 اکتبر به یک دهانه آتشفشانی در قطب ماه برخورد خواهد کرد تا با متلاشی کردنش و به بالا پرتاب کردن آنچه در زیر این دهانه نهفته، امکان رصد یخ را برای تعداد زیادی از تلسکوپهای زمینی فراهم کند. «این سادهترین کار ممکن است». شواهد جدید، اذهان دانشمندان را به شدت درگیر خود کرده است، نه فقط برای توضیح منشا و نحوه حرکت آب در آنجا، بلکه برای توجیه اینکه چگونه سیگنالی که ده سال پیش دیده شد، این همه مدت کسی به آن توجه نکرد و فراموش شد. یکی از دانشمندان ماه شناس که در مورد تحقیقات جدید که قرار است در مجله ساینس منتشر شود نیز اطلاعاتی دارد، میگوید: «هیچ کس آن تحقیق (کار خانم ویلاس) را جدی نگرفت، تا اینکه بالاخره خبر یافتههای اخیر منتشر شد، و بعد مجبور شدن که آن را به یاد بیاورند». زیادی هیدروژن ولی شگفتی اصلی از یک ابزار دیگر نصب شده روی الآراو ناشی میشود، ابزاری که نوترونهای کند را میشمرد تا بتواند مقدار هیدروژن موجود در عمق یک متری سطح ماه را بسنجد. این هیدروژن معمولا به عنوان نمایشگر ذخیره یخ تفسیر میشود، به رغم اینکه میتواند هیدروژن مولکولی یا حتی هیدروژن حبس شده در مولکولهای دیگر نیز باشد. مانند ماموریت پیشین اکتشافی ماه، ابزار الآراو نیز توانسته ذخایر گستردهای از هیدروژن را در قطبین تشخیص دهد. ولی با دقت بیشتری که این ابزار دارد، تفاوت تعجب انگیز در میزان هیدروژن در مناطق قطبی آشکار شده است. بعضی از دهانهها مملو از هیدروژن هستند. در حالی که برخی دیگر فاقد آنند و عجیبتر از آن اینکه در برخی مناطق بیرون دیواره دهانهها (که تصور میشد که گرمتر از این باشند که آب در آنجا دوام بیاورد) مقدار زیادی از هیدروژن یافت شده است. به گفته وندراک این نشان میدهد که ممکن است که آب به تازگی به آنجا رسیده باشد، یا در صورتی که برخوردها سبب فرو رفتن در خاک ماه شده باشد، بیشتر دوام آورده باشد. به گفته استیوارت نازت، جستجوگر ارشد ابزار رادار نصب شده بر روی الآراو؛ این رادار که به جای سیگنال گمراه کنندهتر حسگر نوترونی، به دنبال تکهها یا قطعات بزرگ یخ میگردد، تغییر پذیری مشابهی را نشان میدهد. در قطب جنوب، او سیگنالهای قوی مانند یخ را در پای بعضی از دهانههای عمیق آن ناحیه مشاهده کرده است. ولی این را هم میگوید که متاسفانه، هیچ سیگنال قویای در کابیوس آ، همان دهانهای است که ناسا در 9 سپتامبر به عنوان محل برخورد LCROSS تعیین کرده، مشاهده نمیشود. سیگنال ضعیف رادار در کابیوس آ کلاپریت را نیز نگران کرده است، و در پرتو اطلاعات جدید به دست آمده او برخورد نهایی ماهواره را به تعویق انداخته است. او در هفته جاری و پیش از ضربالعجل 26 سپتامبر برای تغییر خط سیر ماهواره تصمیم نهایی خود را خواهد گرفت. به گفته او دهانه اصلی کابیوس در حال حاضر بهترین جایگزین برای کابیوس آ است. برخورد عمیق با کشف یخ در ماه، نوبت بحث و جدل در مورد سرمنشا این یخ و سازوکاری که آن را در ماه قرار داد میرسد. یکی بمباران توسط دنبالهدارها را منشا این آب میداند؛ پدیدهای که اوج آن در 3.9 میلیارد سال پیش اتفاق افتاده بود. این برخوردها مقادیر زیادی از آب را در اعماق این قمر دفن کرد. ولی دیگر دانشمندان بر این باورند که این واقعه زمان بیشتری به طول انجامیده و ممکن است که تهنشین شدن آبهای سطحی سبب آن شده باشد؛ آبهایی که یک منشا برای آن میتوانسته خرده سیارکها بوده باشد، خرده سیارکهایی که همواره با ماه برخورد میکردند و مقادیر کمی از آب در خود داشتند. یک منبع دیگر میتوانسته بادهای خورشیدی باشد که طوفان مداومی از پروتونها را به سوی سطح ماه روانه میکند، و در آنجا آنها میتوانند با اکسیژن موجود در خاکهای سطح ماه ترکیب شوند و آب را به وجود آورند. بیشتر این آب به سرعت وارد فضا میوشد، ولی بخشی از آن نیز میتواند از طریق حرکت تصادفی مولکولها به قطبین رسیده و در آنجا گیر کرده باشد. آبی که تا به امروز دوام آورده است. تفاوت در میزان هیدروژن و امواج رادار بین دهانهها نشان از برخوردهای گاه و بیگاه دنبالهدارها در زمانی بسیار قدیمیتر از امروز دارد، ولی سیگنالهای بیرون از دیواره دهانهها میتواند نشان از یک حرکت سطحی پیوستهتر داشته باشد. واندراک میگوید که هر دو نظریه میتوانند تا حدی درست باشند. «مسئله اینجا، یا این یا آن نیست». در همین زمان، ماه شناسان مشتاقانه منتظر اطلاعاتی از دو گروه جستجو هستند که به دنبال مواد معدنی هیدراته در مناطق قطبی بیرون از ناحیه تاریک ماه میگردند (اینجا تنها ناحیهای است که ابزارهای مبتنی بر انعکاس نور میتوانند کار کنند). مشاهدات انجام شده در جریان ماموریت تمدید شده حسگر برخورد عمیق، و مشاهدات نقشه بردار مواد معدنی ماه، (که ابزاری است که هندیها به تازگی با ماهواره چاندرایان 1 به سوی ماه گسیل داشتهاند) در مجله ساینس منتشر خواهد شد، و اطلاعات دقیقتری از شواهد طیفنگاری انواع مواد معدنی آبداری به دست خواهد داد که ویلاس سالها پیش از این در تصاویر گالیله دیده بود. البته ویلاس نیز در نهایت موفق شد که نتایج خود را در سال گذشته در یک نشریه ژاپنی منتشر کند. او میگوید: «من از این ناراحتم که این کار این همه مدت نادیده انگاشته شد؛ ولی از این که در نهایت ثابت شد که حق با من بوده است بسیار هیجانزده هستم». iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">منشا آب روی زمین و گودالهای روی ماه، یکی استمطالعه اخیر نشان میدهد که این دنبالهدارهای یخی بودند که با بمباران زمین و ماه، گودالهای عمیق سطح ماه و اقیانوسهای زمین را به جا گذاشتهاند.بهنوش خرمروز: مطالعه جدیدی که روی صخرههای باستانی گرینلند انجام شده، نشان میدهد که در حدود 3.85 میلیارد سال پیش، این دنبالهدارهای یخی بودند که ضربههای سهمگینی را به زمین و ماه وارد کردند، نه سیارکهای صخرهای. بر اساس این مطالعه، به نظر میرسد بخش اعظم آب موجود در کره زمین توسط همین دنبالهدارهای یخی به این سیاره آورده شده است. به گزارش نیوساینتیست، یوف گری یورگنسن، اخترشناس موسسه نیلز بور در کوپنهاک دانمارک میگوید: «ما با چشم غیرمسلح هم میتوانیم گودالهای ایجاد شده بر سطح ماه را ببینیم، اما هیچ کس دقیقا نمیداند آنها چه طور ایجاد شدهاند. کار سیارکهای سنگی بوده، یا سیارکهای فلزی و یا یخ؟ پیدا کردن شواهدی که نشان میدهد عامل این گودالها در واقع یخ بوده، بسیار جالب است.» شواهد نشان میدهد که هم ماه و هم زمین در حدود 4.5 میلیارد سال پیش شکل گرفتهاند. اما تقریبا تمام گودالهای سطح ماه به دورهای موسوم به بمباران سنگین باستانی در حدود 3.8 تا 3.9 میلیارد سال پیش برمیگردند که طی آن، در حدود صد میلیون میلیارد تن صخره و یخ به سطح ماه برخورد کردند. در همان زمان، زمین هم از چنین برخوردهایی در امان نبود، با این وجود، صفحههای زمینساختی قدری از آثار این برخوردها را محو کردهاند. یورگنسن برای پی بردن به این که سیارکها و یا دنبالهدارها عاملان اصلی بمبارانها بودهاند، تصمیم گرفت سطوح عنصر ایریدیوم را در صخرههای باستانی زمین بررسی کند. ایریدیوم در سطح زمین بسیار نایاب است، چرا که تقریبا تمام ایریدیوم زمین اندکی پس از زمان تشکیل آن، به همراه آهن به اعماق زمین فرورفت. اما در دنبالهدارها و شهابسنگها میزان نسبتا بالایی از ایریدیوم وجود دارد. صخره یا یخ پیشبینی گروه این است که بمباران سیارکی در حدود دههزار تا 18هزار قسمت در هر هزار میلیارد ذره ایریدیوم در صخرههای زمین و ماه به جا گذاشته باشد؛ در حالی که این ارقام برای برخورد دنبالهدارها در حدود 10 تا 130 است. سنگهایی که چهل سال پیش طی ماموریتهای آپولوی ناسا از سطح ماه به زمین آورده شدهاند، ایریدیوم زیادی نداشتند، بهطوریکه حاوی 10 قسمت در هزار میلیارد یا کمتر بودهاند. برای به دست آوردن این ارقام در سنگهای زمینی، گروه یورگنسن از برخی مناطق بسیار قدیمی سرزمین سبز که در حدود 3.8 میلیارد سال قدمت دارند، نمونهبرداری کردند و از آزمایشگاههای ژاپنی خواستند سطح ایریدیم آنها را حتی دقیقتر از قبل، ارزیابی نمایند. آنها حاوی 150 قسمت در هزار میلیارد ایریدیوم بودند. بنابراین این نظر که دنبالهدارها و نه سیارکها عاملین بمباران سهمگین بودهاند، قویا تایید میشود. گروه یورگنسن محاسبه کرد که اگر چنین بوده باشد، به هر متر مربع از زمین در حدود 3400 تن از مواد تشکیلدهنده دنبالهدارهای یخی برخورد کرده است. نیمی از این مواد کمانه کرده و به فضا بازگشتهاند، در حالی که در حدود یک میلیارد کیلومتر مکعب آب به جای گذاشتند. این مقدار، تقریبا برابر با همان حجم آبهای اقیانوسهای امروز سیاره زمین است، با این حال هنوز مشخص نیست که آیا در زمین اولیه هم بر اثر واکنشهای شیمیایی آب وجود داشته است یا نه. مایکل موما، متخصص دنبالهدارها در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا که در این پژوهش مشارکت نداشته است، معتقد است این مطالعه بسیار جالب است. وی میگوید: «این مقاله بحثهای قابل توجهی را بر خواهد انگیخت.» iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">درختان سنگی روی ماهدانشمندان، راکتوری را ساختهاند که میتواند از صخرههای کره ماه، گاز اکسیژن را استخراج کند. وجود چنین دستگاهی برای تاسیس پایگاههای فضایی در کره ماه بسیار حیاتی است.مجید جویا: بسیاری از سازمانهای فضایی زمین هماکنون درحال مقدمهچینی برای برنامههای جاهطلبانه خود به مقصد ماه هستند. ساکنان هر ایستگاهی که در آینده در کره ماه ساخته شود، چه بخواهند منابع موجود در در این کره را استخراج کنند، یا از این قمر به عنوان پایگاهی برای اکتشاف در اعماق فضا استفاده کنند، برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن خواهند داشت. انتقال مقادیر عظیم این گاز از زمین به ماه، بسیار گرانقیمت خواهد بود، بهطوریکه بنا به برخی تخمینها شاید هزینهای بالغ بر یکصد میلیون دلار بر هر تن دربر داشته باشد؛ در نتیجه پژوهشگران به دنبال آزمودن راههای ارزانتر برای تولید اکسیژن روی سطح خود ماه هستند. به گزارش نیچر، سالها است که ناسا به دنبال یافتن راهی برای تولید اکسیژن از صخرههای ماه میگردد. در سال 2005 / 1384، این سازمان به عنوان قسمتی از مسابقات قرن خود، جایزهای 250 هزار دلاری را برای اولین تیمی تخصیص داد که بتواند دستگاهی بسازد که در عرض 8 ساعت، 5 کیلوگرم اکسیژن را از موادی شبیه به صخرههای ماه استخراج کند،. به رغم اینکه در سال 2008 / 1387، این جایزه با همکاری مسئولین فضایی کالیفرنیا به یک میلیون دلار افزایش یافت، هنوز کسی پیدا نشده که ادعا کند توانسته است چنین دستگاهی بسازد. از سوی دیگر، برنامه جاری استفاده از منابع موجود در محل این سازمان، در حال حاضر به دنبال یافتن فناوریهای متعدد و متفاوتی است که بتوانند از صخرههای ماه اکسیژن استخراج کنند. اکنون، درک فری، متخصص شیمی مواد از دانشگاه کمبریج انگلستان و همکارانش توانستهاند با بهینهسازی یک فرایند الکتروشیمیایی که در سال 2000 / 1379 برای استخراج فلزات و آلیاژها از اکسیدهای فلزات ابداع کرده بودند، به راهحلی بالقوه دست پیدا کنند. این فرایند از این اکسیدها ( که در صخرههای ماه هم یافت میشوند) به عنوان کاتد، در کنار آندی از جنس کربن استفاده میکند. برای عبور جریان الکتریسیته در این سیستم، الکترودها در محلول الکترولیتی از جنس کلرید کلسیم مذاب قرار میگیرند. کلرید کلسیم یک نمک معمول است که در دمای تقریبی 800 درجه ذوب میشود. فرسایش آند برای واداشتن این سیستم به تولید اکسیژن به جای دیاکسید کربن، فری مجبور بود از آندی استفاده کند که با اکسیژن واکنش ندهد. این کار خیلی مهم بود، زیر بدون این آندها، این سیستم کار نمیکرد. او دریافت که تیتانات کلسیم، که رسانایی الکتریکی ضعیفی دارد، در ترکیب با راتنات کلسیم، رسانایی خیلی بهتری پیدا میکند. ترکیب این دو با هم، یک آند میسازد که خوردگی ناچیزی دارد! بعد از 150 ساعت کار این دستگاه، فری محاسبه کرد که آند در عرض یک سال، تنها سه سانتیمتر خوردگی خواهد داشت. فری و همکارانش در آزمایشهای خود از یک سنگ شبیهسازی شده ماه به نام JSC-1 که توسط ناسا تولید شده، استفاده کردند. فری انتظار دارد که سه راکتور، هر یک به ارتفاع یک متر، برای تولید یک تن اکسیژن از صخرههای ماه در عرض یک سال کفایت کنند. برای تولید یک تن اکسیژن به این روش، به 3 تن صخره از ماه مورد نیاز خواهند بود و بر اساس آزمایشها، میتوان شاهد بازیافت تقریبا 100 درصدی اکسیژن بود. فری نتایج آزمایشهای گروه خود را هفته گذشته در جریان کنفرانس انجمن جهانی شیمی محض و کاربردی در گلاسکوی انگلستان ارائه کرد. فری اشاره میکند که برای گرم کردن راکتور روی ماه نیاز به اندکی نیرو خواهد بود، و بعد از آن میتوان راکتور را به لحاظ گرمایی عایق کرد تا گرما را در خود نگاه دارد. این مشکل خاصی نخواهد بود. سه راکتور نیاز به تقریبا 4.5 کیلووات نیرو دارند، که میتوان از طریق صفحات خورشیدی یا حتی یک راکتور هستهای کوچک که روی ماه نصب شود، این نیرو را تامین کرد. فری میگوید که با تقریبا 16.5 میلیون دلار قادر خواهد بود که نمونه خوبی از راکتور قویتر بسازد که بتوان آن را از راه دور کنترل کرد. او اکنون در حال همکاری با آژانس فضایی اروپا برای رسیدن به این هدف است. نصب خودکار راکتور سادووی حتی میتواند خود را بسازد. سطح داخلی آن سنگپوش ماه است (سنگهای پودری که سطح ماه را شکل میدهند) که با استفاده از برق، گرم و ذوب میشود. سطح خارجی آن نیز از همان سنگها است که سرد شده است. او میگوید: «ما با منجمد کردم سنگ مذاب سطح خارجی راکتور را میسازیم، ولی شروع فرایند مشکل خواهد بود». سادووی میگوید که با حمایت مالی کافی، او میتواند در عرض دو سال این سیستم را در مقیاس بزرگ بسازد. هرچند ناسا طرح او را پذیرفته و از آن حمایت مالی میکند؛ ولی به اذعان خود او هنوز این طرح با مشکلاتی روبرو است و از آزمایشگاه خارج نشده است. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">بالاخره چه چیز لایه ازن را از بین میبرد؟شیمیدانان تایوانی توانستند پس از 2 سال، مدلهای نقصان ازن را در اتمسفر به تایید دوباره برسانند و با انتشار اطلاعاتی جدید، فرضیههای قبلی را تایید کنند. مدل قبلی که نشان میداد چگونه کلروفلوروکربنها (سی.اف.سیها) باعث تخریب ازن در استراتوسفر قطبی میشوند، با انجام یکسری آزمایشات تکمیلی توسط یک گروه تحقیقاتی دیگر زیر سئوال رفته بود. مدل استاندارد قبلی حاکی از این بود که کلرینپراکساید(Cl2O2) که بر اثر تجزیه سی.اف.سیها تولید میشود در نسبت خاصی توسط نور شکافته و تجزیه میشود و بر اثر این واکنش، رادیکالهای کلرین آزاد میشوند که با مولکولهای O3 واکنش میدهد و با رقیق ساختن لایه ازن، آنرا از بین میبرند. اما در سال 1386 / 2007، یک شیمیدان علوم جوی ناسا به نام فرانسیس پوپ دریافت که نسبت فتولیز کلرینپراکساید در شرایط استراتوسفری پایینتر از حدی است که بتواند کاهش ازن قطبی را در اواخر زمستان توجیه کند. نتایج کار این گروه تحقیقاتی باعث خدشهدار شدن اعتبار مدل تخریب ازن در استراتوسفر قطبی شد که توانسته بود جایزه نوبل را از آن خود کند. این یافتهها موج شوکی را به جامعه تحقیقاتی علوم جوی وارد کرد. ناخالصی، متهم اصلی برای اینکه بتوان میزان جذب طیف را توسط کلرینپراکساید اندازهگیری کرد، باید بتوان نمونههایی بهشدت خالص تهیه کرد؛ چون ملکولهای دیگری که از واکنشهای جانبی تولید میشوند، مخفیانه و دور از انتظار وارد عمل میشوند و در نتیجه به تفسیر نادرست نتایج میانجامند. با این وجود، تیم تحقیقاتی پوپ از روش جدیدی استفاده کرد و امیدوار بود که مانع از بروز ناخالصی و انجام واکنشهای ثانویه شود. لین و همکارانش به این فکر افتادند که شاید روش آمادهسازی نمونههای پوپ اشتباه بوده است؛ به همین دلیل دست به آزمایش دیگری زدند تا ببینند آیا میتوان نمونهها را بهطور کامل بدون هرگونه ناخالصی آماده کرد یا خیر؟ آنها توانستند میزان جذب دقیق 2 طولموج خاص موجود در استراتوسفر را اندازهگیری کنند و اعلام کردند این میزان جذب خیلی بزرگتر از آن چیزی است که پوپ و همکارانش گزارش داده بودند. آنها با این تحقیق خود علاوه بر تایید مدل استاندارد قبلی، توانستند نشان دهند که نقصان ازن از طریق کلرین کاتالیز شده کارایی بهمراتب بالاتری در استراتوسفر قطبی دارد. در حال حاضر گروههای مختلفی در سراسر دنیا مشغول انجام آزمایشهای تکمیلی در این زمینه هستند. گرچه اشتباه بودن نتایج تحقیق پوپ به اثبات رسید، اما نکته مهمی که این اتفاق به همراه داشت، این بود که کار پوپ و گروهش باعث تشویق گروههای دیگر به انجام مطالعات بیشتر و یافتن راهحلهای جایگزین شد. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">اکسیژن زمین از کجا آمده است
بهنوش خرمروز: اکسیژن با چه سرعتی در جو زمین اولیه تشکیل شد؟ تحلیلی جدید که با استفاده از ایزوتوپهای کروم در رسوبات بسیار قدیمی اقیانوسها انجام شده، به بینشی غیرمنتظره در مورد این معمای دیرینه دست یافته است. بر اساس گزارش نیچر، داستان معمول شیمی زمینشناختی در این مورد، ترکیبی از دو دوره قوی افزایش مولکولهای اکسیژن در جو است؛ اولی در حدود 2.2 تا 2.45 میلیارد سال پیش در آنچه زمینشناسان رویداد اکسایش بزرگ (GOE) میخوانند و بعد از آن هم، در حدود 750 میلیون سال پیش، جریان بزرگ دیگری اتفاق افتاد. اما جزییات این رویدادها نامشخص مانده بود. پیش از این با استفاده از ایزوتوپهای مولیبدن، رنیوم و سایر فلزات، تلاشهایی در جهت فهم شکلگیری اولیه اکسیژن صورت گرفته بود که طیفی از نتایج را در مورد آغاز اکسیژن، سرعت پیشرفت آن و اینکه آیا ادامهدار بوده است یا خیر، در بر داشت. با این حال، به گفته تیم لیون از دانشگاه کالیفرنیا، بالارفتن اکسیژن جو در رویداد اکسایش بزرگ همچنان جزو چند سوال بزرگ در مورد زمین اولیه باقی مانده است. نتایجی که گروهی از پژوهشگران به سرپرستی روبرت فری از دانشگاه کوپنهاک دانمارک به دست آوردهاند، به زمانی بین دو دوره مهم افزایش فراوان اکسیژن برمیگردد. روبرت فری، کسی است که از شکلگیری آهن نواری، یک سنگ رسوبی غنی از آهن، نمونهبرداری کرده است. این گروه نشان دادهاند که در حدود 2.6 تا 2.8 میلیارد سال پیش، اکسیژن در سطح آبهای اقیانوس پنهان بوده است؛ یعنی حداقل 200 میلیون سال قبل از زمانی که تحلیلهای حاصل از سایر ایزوتوپهای فلزی پیشبینی کرده بودند. جالبتر اینکه آنها اظهار داشتهاند در حدود 1.9 میلیارد سال پیش سطح اکسیژن تقریبا به همان اندازهای که پیش از رویداد اکسایش بزرگ بوده تقلیل مییابد، یعنی کمتر از 1 درصد سطح اکسیژن امروز. به اعتقاد دان کانفیلد از دانشگاه دانمارک و از اعضا گروه پژوهشی که مقاله خود را در این زمینه در نشریه نیچر به چاپ رساندند، این جذابترین بخش داستان است. ماده سنگین احتمال این که ایزوتوپ سنگین کروم، یعنی کروم 53 اکسایش یابد و با آب شسته شود و به اقیانوس برود، به طور قطع از نسخه سبکتر نزدیک به آن، یعنی کروم 52 بیشتر است. یعنی اندازهگیری میزان نسبی ایزوتوپهای سنگینتر و سبکتر کروم در تشکیلات آهن نواری مقدار اکسیژن موجود در جو را، زمانی که این ایزوتوپها جزئی از این سنگها شدهاند، نشان میدهد. روبرت هازن، از آزمایشگاه ژئوفیزیک موسسه علوم کارنگی در واشنگتن دی.سی میگوید: «این روش واقعا فوقالعاده است. به نظر میرسد که این روش نسبت به تغییرات اکسیژن حساستر است. با این حال ممکن است یونهای کروم واکنشهایی بیشتر از واکنش با اکسید منگنز و آهن داشته باشند که میتواند ماجرا را قدری پیچیدهتر کند. آن چه ما لازم داریم، فهم بهتر فرایند فرسایش کروم است.» لیونز که در این پروژه مشارکت نداشته، به طور خاص از این مسئله خوشحال است که این نمونه جدید تا مدتها بعد از رویداد اکسایش بزرگ هم به کار خود ادامه میداده، چرا که نشانههای سایر ایزوتوپهای فلزی با افزایش میزان اکسیژن غرق شدهاند. وی میافزاید که نوسان سطوح اکسیژن، به جای یک سیر ثابت افزایشی در زمان خود اهمیت فوقالعادهای برای حیات داشته است. فری میپرسد: «آیا این نوسانات اکسیژن با نوساناتی در حیات مرتبط بوده است؟» وی امیدوار است که یافتههای جدید بتواند به این بحث کمک کند که آیا شکلهایی از حیات بسیار پیش از رویداد اکسایش بزرگ، فوتوسنتز داشتهاند که چنین حجم انبوهی از اکسیژن را فراهم آورده است. به گفته فری، این که آیا حیات اولیه باعث اولین پدیداری اکسیژن روی زمین اولیه شده است یا نه، مسئله متفاوتی است که باید بررسی شود. در حال حاضر، هم روش ایزوتوپ کروم و هم نتایج این گروه باید با بررسی سنگهای بیشتر تایید شوند. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">موجودات فضایی چه شکلی هستند؟وقتی میپرسند که موجودات فرازمینی چه شکلی است، نماهای هالیوودی متفاوتی در ذهن شکل میگیرد، از مهاجمان خونخوار گرفته تا کوچولوهای دوستداشتنی چون ای.تی. اما در واقعیت، یک موجود غیرزمینی به چه شکل است؟فاطمه محمدینژاد: هیولاهای شاخکدار، انساننماهای لاغر و رنگپریده، موجودات نورانی و ... . وقتی این سوال مطرح میشود که بیگانگان فضایی چه شکلی هستند، ما آزادیم که تخیلات خود را به کار گیریم. علوم آینده در مورد آناتومی موجودات فرازمینی هنوز نخستین بخش از اطلاعات خود را کسب نکرده است و ما نمیدانیم هنگام رویارویی انسان و موجودات فضایی، با چه چهرههایی روبرو خواهیم شد. به گزارش نیوساینتیست، با وجود در اختیار نداشتن چنین مدارکی، ترکیبی از زیستشناسی زمینی و اخترشناسی، نشانههایی از آنچه در فضا وجود دارد، ارائه میدهد. چند تن از دانشمندان سرشناس، در مورد موجودات فضایی که ممکن است در دنیاهای بسیار دور زندگی کنند، حدسهایی زدهاند. چهره این موجودات فرازمینی بستگی به زمان و مکانی دارد که ما آنها را ملاقات میکنیم. بهجز بشقابپرندههایی که گاه و بیگاه دیده میشوند، دو حالت وجود دارد: یا در ملاقاتهای خود به سیارهها و قمرهای همسایه از نزدیک با این موجودات برخورد خواهیم کرد و یا تماسهای فراسیارهای با موجوداتی خواهیم داشت که در سیاراتی بسیار دور ساکن هستند. برخورد اول: منظومه شمسی
البته منظور از موجوداتی به اندازه میگو لزوما این نیست که شکل آنها نیز شبیه میگو است. شولتزه ماکوخ گفت: «سخت است که در مورد شکل احتمالی این موجود سخنی بگوییم. من حدس میزنم چیزی شبیه کرم باشد. این موجود، روی زمین جانور موفقی به حساب میآید.» حتی روی زمین نیز جانوران تنوع و اشکال بسیار متنوعی دارند. بیگانگان اسیدی ناهید ابرهای سیاره ناهید حاوی قطرات اسید سولفوریک است و میلیاردها سال پیش، احتمالا حوضچههایی از این ماده بر سطح این سیاره وجود داشته است. با وجود اینکه این ماده برای آب معمولی ما بسیار مخرب است، اما ممکن است برای موجوداتی با ساختار زیستشیمی مناسب، مایه حیات باشد. این ساکنان اسیدی ممکن است با ساختاری مقاوم شکل گرفته باشند. فیلم بیگانه رایدلی اسکات و بیگانگان جیمز کامروان را یادتان هست؟ بنر گفت:« ناهیدیهای چند سلولی که در اسید سولفوریک مایع زندگی میکنند، ممکن است رگهایی از شیشه داشته باشند!» بنر این را به امید وجود موجوداتی شفاف و شیشهای که به آرامی و دقت از صخرههای ناهید بالا میروند، میگوید. اما شیشه تنها گزینه نیست و مواد مقاوم دیگری نیز وجود دارند. بنر خاطرنشان کرد: «پلیمرهای انعطافپذیری وجود دارند که در مقابل اسید مقاومند، مثل تفلون، پلیاتیلن و سیلیکون.» سالمندان یک میلیون ساله تیتان کشش سطحی در محلول اتان-متان بسیار کمتر است، بنابراین تک سلولیهای میتوانند غولپیکر باشند. شولتزه ماکوخ با اشاره به رمان خود با نام "فضای ابدیت" گفت:« من موجوداتی را در اندازههای یک تختهسنگ تصور میکنم که بر سطح شناورند و هیدروکربنها را میبلعند. البته این یک ماجرای علمی-تخیلی است، اما ممکن است چیزی شبیه به این وجود داشته باشد.» از نظر ما ممکن است تیتانیها خیلی آسوده خاطر به نظر برسند. دریاها در دمای 180- درجه سانتیگراد، آنقدر سرد هستند که واکنشهای شیمیایی را به شدت آرام میکنند. شولتزه ماکوخ در این رابطه ابراز داشت: «همه چیز ممکن است آرام حرکت کرده یا آرام رشد کند. طول عمر چنین موجوداتی میتواند دستکم دههزار سال باشد یا حتی به میلیون نیز برسد.» کی اونجاست؟ با وجود عدم آگاهی در مورد ساختار یا محل سکونت این موجودات، میتوان چند حدس زد. ممکن است بدن آنها از گوشت باشد. رین روتسچایلد از مرکز تحقیقات ایمز ناسا گفت:« شکارچیان ممکن است هوشمندتر باشند. با این حساب به احتمال زیاد باید با جانورانی گوشتخوار یا حتی موجودات همهچیزخوار مثل خودمان روبرو باشیم». در واقع، هوشمند فرازمینی یا بهاختصار ای.تی، برای برقراری ارتباط با ما باید قادر به دریافت یا ارسال امواج رادیویی باشد یا از وسیلهای استفاده کند که از فاصلههایی دور معادل چندین سال نوری عبور کند. (هر سال نوری، مسافتی است که نور با سرعت سیصدهزار کیلومتر بر ثانیه در یک سال طی میکند، حدود دههزار میلیارد کیلومتر)؛ بنابراین آنها یا باید موجودات عظیمی باشند که برای استفاده از امواج رادیویی طبیعی در گفتار و شنیدار خود تکامل یافتهاند و یا موجوداتی دارای فناوری باشند. بنابران فضاییهای پیغامدهنده احتمالا نوعی اجتماع دارند که لزوما شبیه جوامع انسانی نیست. شولتزه ماکوخ در این رابطه گفت: «نوعی هوشمندی در جوامع زنبورها و موریانهها دیده میشود. تصور من چیزی شبیه یک کلونی مورچه یا موریانه است که بسیار هوشمند شدهاند.» اما این صحبتها، اطلاعاتی در مورد اینکه آیا آنها پشمالو، فلسدار یا لزج هستند، به ما نمیدهند. حتی روی زمین هم مغزهای هوشمند به اشکال مختلفی وجود دارند: دلفینها و پستانداران، طوطیها و کلاغها، سمورهای دریایی، گورکنها و اختاپوسها جزو این دستهاند. جک کوهن، زیستشناس تولیدمثل که فیلمسازان بسیاری را در تولید فیلمهای عملیتخیلی یاری رسانده، گفت: «روی زمین در طول زمان خیلی چیزها تکامل یافتهاند مثل: قلب، چشمها، دستها و پاها، جنسیت، پرواز و .... این اتفاقات به صورت مستقل در شاخههای مختلف درخت زندگی روی دادهاند. اگر زمین از ابتدا آغاز شود، دوباره همه اینها را خواهیم داشت.» بنابراین اگر با موجودات فضایی که محل سکونتشان زیاد با زمین متفاوت نیست برخورد کنیم، به احتمال زیاد خصوصیات مشابهی با زمینیها خواهیم دید. ممکن است آنها صورت داشته باشند. یا حتی دست. اما این احتمال هم هست که دمهای قابض یا خرطوم داشته باشند. روتسچایلد گفت: «ممکن است آنتن یا شاخک داشته باشند. ممکن است یک اختاپوس به ما نگاه کند و با خود فکر کند چطور این موجود با دو دست بدترکیب میتواند به فناوری دست یابد؟» اگر این موجودات هوشمند آبزی باشند، سوال این است که چطور زندگی میکنند؟ در زمین انسانها از آتش تقریبا در همه موارد زندگی استفاده میکنند، امری که برای موجودات آبزی غیرممکن است. احتمالا بهتر است هیولاهای شاخکدار پیش از تشکیل امپراتوری خود از آب بیرون بیایند. با همه اینها یک زیستفضاشناس شجاع باید خود را برای رویارویی با موجوداتی چندسلولی و اجتماعی آماده کند که چشم و جنسیت دارند. iframe width="0" scrolling="no" height="0" frameborder="0" src="http://toprank.loxblog.com/page.php?p=1">صفحه قبل 1 صفحه بعد توسعه اقتصادی اقتصاد در دنیا درباره وبلاگ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() پيوندها
![]() نويسندگان |
|||||
![]() |